Herstructurering

De advocaten van Recoup hebben 20 jaar ervaring met het begeleiden van fusies & overnames en als curator in het afwikkelen van faillissementen. Vanuit die ervaring hebben zij zich ontwikkeld als betrouwbare partners bij het begeleiden van ondernemingen in zwaar weer. Zij adviseren en onderhandelen over (her)financiering, overname en crediteurenakkoorden, vaak ter voorkoming van een faillissement.

Wanneer een faillissement onvermijdelijk is, begeleiden zij een doorstart en zo mogelijk een succesvolle pre-pack. Een pre-pack is een faillissement waaraan de benoeming van een stille bewindvoerder vooraf gaat. De begeleiding is gericht op een snelle en succesvolle doorstart, waarvoor een degelijke voorbereiding is vereist.

De advocaten van Recoup houden daarnaast scherp in de gaten of de bestuurder (aandeelhouder of commissaris) van de onderneming niet ten onrechte verwijten wordt gemaakt door de (aankomende) curator. Zijn er verwijten te maken, dan worden deze met een gedegen onderbouwing toegelicht en opgelost met de curator. Hiervoor is een goede voorbereiding en een zorgvuldige en open communicatie met de curator vereist, gericht op vertrouwen. Deze benadering is ingegeven door het feit dat Recoup zelf ook als kritisch curator optreedt en goede contacten onderhoudt met collega curatoren.